Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Zvizdić: Morbidna izvedba u Čapljini vrijeđa žrtve i potiče strah

12. фебруар 2018. 20:17
14 0
Zvizdić: Morbidna izvedba u Čapljini vrijeđa žrtve i potiče strah

Stižu nove reakcije na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka Komšića. Svoju zabrinutost izrazio ej i predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić.

- Izražavam zabrinutost i zgroženost zbog poruka mržnje, i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni grđani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare.

- U vremenu kada treba da težimo civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.

Zvizdić navodi da očekuje od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale ovakave demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0