Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

VIDEO / Muke hrvatskog ministra Krstičevića sa engleskim jezikom: Vi šel bi tugeter in NETO

15. јули 2017. 15:23
21 0
VIDEO / Muke hrvatskog ministra Krstičevića sa engleskim jezikom: Vi šel bi tugeter in NETO

Posjeta potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića SAD-u nije samo otkrila hrvatski interes za kupovinu američkih borbenih aviona, nego i da Krstičević ima velikih muka s engleskim jezikom.

Iako je tadašnji mladi i ambiciozni visokopozicionirani časnik HV-a Krstičević u drugoj polovici devedesetih godina bio na jednogodišnjem školovanju u prestižnoj američkoj vojnoj školi, snimke i službeni zapisnici iz Pentagona otkrivaju da mu je vladanje engleskim jezikom na slavnom nivou Ingrid Antičević (koja je poznata po rečenici "pipl mast trast as" koju je 2013. godine izgovorila u Evropskom parlamentu), piše Index.hr.

To se može vidjeti i iz službenog transkripta početka sastanka između Krstičevića i američkog ministra obrane Jima Mattisa. U deset pozdravnih rečenica koje je Krstičević izgovorio, u transkriptu se čak šest puta može naći oznaka "(inaudible)", tj. "nerazumljivo". S obzirom na to kako zvuči Krstičevićev engleski, to nije iznenađujuće. Očito službenici Pentagona sa snimki nisu uspjeli razumjeti što je u svojem masakru engleskog jezika htio reći hrvatski ministar obrane.

Kada se pak pogleda kratki snimak koji su objavili na DOD News (Vijesti Ministarstva obrane) o sastanku Mattisa i Krstičevića, može se i čuti kako se hrvatski ministar obrane muči s izgovorom kad je riječ o engleskom jeziku.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0