Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Više od 60 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša–Maljevac

16. мај 2018. 16:47
12 0
Više od 60 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša–Maljevac

Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati saobraćaj preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju saobraćaja preko prijelaza.

- Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona - rečeno je iz Granične policije.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti resornih tijela BiH” te da nisu prešli granicu, prenosi BIRN.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0