Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Upozorenje vozačima na poledicu

15. јануар 2019. 16:03
304 0

Na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, zbog niskih temperatura, može se očekivati poledica. Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na moguću opasnost od snježnih lavina.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Vozači se pozivaju da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0