Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

15. мај 2018. 12:34
9 0
Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Vjeroučitelj i voditelj župnog zbora u Šibeniku priveden je u policiju zbog sumnje na seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Uhapšen je prošle sedmice zbog zlostavljanja u župi, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Kako javlja Šibenik IN, sredinom prošle sedmice vjeroučitelj je pokušao dirati jednog maloljetnika snažnije građe. Mladić mu se žestoko suprotstavio i roditeljima ispričao što se dogodilo.

Oni su razgovarali o slučaju sa svećenikom koji upravlja župom u kojoj se to dogodilo, a taj svećenik odmah je prijavio sve policiji. Voditelj župnog zbora je uhapšen, a maloljetnik je pozvan na informativni razgovor.

Mladić je u međuvremenu saznao od prijatelja da su i oni imali slično iskustvo s vjeroučiteljem pa je policija ispitala još dvojicu maloljetnika, javlja Šibenik IN.

Osumnjičeni je odlukom sudije istrage Županijskog suda u Šibeniku ubrzo pušten da se brani sa slobode, prenosi Index.hr.

- Tačno je da je dežurni sudija istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv osobe koja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela upoznavanje djece s pornografijom i dr., te je umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru, odredio osumnjičeniku mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku, ocjenjujući da će se u konkretnom slučaju ista svrha kao istražnim zatvorom ostvariti naloženim mjerama opreza - ispričao je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0