Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Tri lica prijavljena zbog prevara pri dobijanju kredita

05. децембар 2017. 10:12
9 0
Tri lica prijavljena zbog prevara pri dobijanju kredita

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv tri lica, osumnjičena za krivična djela obmana pri dobijanju kredita, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen protiv lica čiji su inicijali N.D. /29/ i M.D. /58/ iz Mostara, kao i protiv A.B. /42/ iz Pala.

Prijavljeni N.D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao falsifikovanu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M.D, te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM.

Osumnjičena A.B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N.D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u saopštenju.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0