Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Stefanović: Borićemo se za to da mir bude sačuvan po svaku cijenu!

08. децембар 2018. 10:19
23 0
Stefanović: Borićemo se za to da mir bude sačuvan po svaku cijenu!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su sve diplomatske, političke i bezbjednosne snage Srbije i dalje usmjerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu.

"Borićemo se za to da mir bude sačuvan po svaku cijenu, a da Srbi budu zaštićeni. Mi moramo da štitimo naš narod koji je u ovom trenutku najugroženiji i moramo da budemo uz njega. To će uvijek biti politika Srbije", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

On je poručio da je posao Vlade Srbije da nastavi da se bori diplomatskim sredstvima za srpski narod, ističući da je besmisleno govoriti o takvoj vrsti eskalacije, poput rata, te da Srbija mora da jača ekonomski i diplomatski.

Komentarišući izjavu potpredsjednika vlade u Prištini Envera Hodžaja o stvaranju neformalnog antisrpskog pakta u regionu ili najava o formiranju vojske samoproglašenog Kosova, Stefanović je istakao da je ništa ne opravdava takvu vrstu podizanja tenzija na Kosovu i Metohiji.

"Uvijek smo ukazivali da takva vrsta ponašanja nije u skladu ni sa međunarodnim rezolucijama, ni sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, ni sa dogovorima u okviru Briselskog sporazuma, ni sa garancijama NATO-a", rekao je Stefanović.

On je napomenuo da se Beograd mjesecima unazad veoma intenzivno bavi time.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0