Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Srbija: Automobil uletio u kolonu djece koja su bila na izletu na Divčibarama

12. јуни 2018. 15:00
15 0
Srbija: Automobil uletio u kolonu djece koja su bila na izletu na Divčibarama

Jedan dječak je poginuo, a dvije djevojčice su povrijeđene kada je automobil Toyota na Divčibarama u Srbiji naletio na kolonu djece koja su prelazila ulicu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Desetogodišnji dječak, učenik trećeg razreda, preminuo je na mjestu udesa, dok su djevojčice lakše povrijeđene i odmah im je pružena ljekarska pomoć, piše B92.

Vozač automobila beogradskih registarskih oznaka V. V. (1975) uhapšen je na mjestu nesreće. Sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, a danas su trebala putovati kući.

Nesreća se dogodila oko 10 sati. "Blic" navodi da je preminuo dječak A. D., dok su povrijeđene djevojčice T. S. (10) i V. T. (10).

Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo Toyota kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece.

Vozilo je naletjelo na djecu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kome su djeca bila smještena.

Iz MUP-a Republike Srbije navode da je V. V. uhapšen zbog sumnje da je učinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0