Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Sedamdeset mu je godina i ove godine trči svoj 70. maraton

10. фебруар 2018. 22:40
12 0
Sedamdeset mu je godina i ove godine trči svoj 70. maraton

Hudai Acemi, 70-godišnji penzionisani nastavnik fizičkog odgoja iz njemačkog grada Kelna, ove godine će u Južnoafričkoj Republici trčati 70. maraton u životu, piše Anadolu Agency (AA).

Acemi, koji je punih 45 godina radio kao nastavnik tjelesnog odgoja, iako je načeo osmu deceniju života, on će se 18. februara naći među brojnim trkačima na Maratou Cape Peninsula u Juržnoafričkoj Republici. Maraton dug 42 kilometara i 195 metara će biti njegov 70. maraton u životu.

U razgovoru za AA istakao je kako je u toku s pripremama za maraton te dodao kako ni na jednom ranije nije učestvovao bez ozbiljne pripreme.

"Vodim evindecije vezane za pripreme. Samo za predstojeći maraton sam u sklopu priprema istrčao 2.088 kilometara. Obzirom da ćemo trčati na asfaltu, moje pripreme su se odvijale na istom terenu”, rekao je Acemi.

Dodaje kako je prvi maraton istrčao 1986. godine, a od tada je trčao maratone u brojnim gradovima, među kojima su Koln, Bonn, Dusseldorf, Dortmund, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Atina, Istanbul, Roma, Barcelona, Pariz, London, Rotterdam, Prag, Beč, Stockholm. Acemi ima plan da naredne godine trči i maratone u Tokiju i Sidneyu.

Mladima poručuje kako se trebaju baviti sportom, a kada je riječ o trčanju preporučuje da trče na otvorenom.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0