Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

SDP i DF traže vanrednu sjednicu: Jedina tačka prijedlog Izbornog zakona

14. новембар 2017. 09:57
18 0
SDP i DF traže vanrednu sjednicu: Jedina tačka prijedlog Izbornog zakona

Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a su danas i zvanično predali pismeni zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u vezi zajedničkog Prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

S obzirom da je 2018. godina izborna godina u Bosni i Hercegovini, te da će Centralna lzborna Komisija BiH u maju 2018. godine raspisati Opšte izbore 2018. godine, te da Parlament Federacije BiH ima obavezu u skladu sa lzbornim zakonom BiH i Ustavom Federacije BiH osigurati maksimalne demokratske standarde u pogledu određivanja broja i strukture mandata članova Parlamenta FBiH, Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a smatraju da je ovakav Zakon potrebno usvojiti po hitnom postupku.

S obzirom da bi, u kontekstu vrlo skorog raspisivanja Opštih izbora 2018., u slučaju nedonošenja ovakvog Zakona vrlo izvjesno nastupile štetne posljedice po Federaciju BiH, postoji neodložna potreba da se urede odnosi i pitanja koja su predmet ovog Zakona i to prije nego nastupi izborna godina.

Такође ватцх: VIDEO / Bukvarević uručio ključeve za 60 novih vozila ratnim vojnim invalidima

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0