Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Promocija knjiga „Izdaja Bosne“ Stjepana Kljujića: Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata

08. децембар 2018. 16:37
16 0
Promocija knjiga „Izdaja Bosne“ Stjepana Kljujića: Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata

U okviru trećeg izdanja Festivala „Dani Jurislava Korenića“, koji se održava u sarajevskom Kamernom teatru 55, Stjepan Kljujić, nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, jučer je promovirao svoju knjigu pod nazivom „Izdaja Bosne“.

Kljuić je na promociji knjige ponovio tvrdnje da je Franjo Tuđman, zajedno sa Slobodanom Miloševićem, u Karađorđevu dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine, a u svojoj novoj knjizi iznio je sjećanja na protekla tri desetljeća i najdramatičnije razdoblje novije historije BiH.

- Tvrdim da je Zagreb krvnik bosanskih Hrvata. Sarajevo ih je dokrajčilo, no to je već drugi „par rukava“ - kazao je Kljuić, uz konstataciju da prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman Bosnu i Hercgovinu nije "ni volio ni poznavao".

Jedan od promotora knjige "Izdaja Bosne" bio je Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak". Nakon promocije Kljujić je direktoru Kamernog teatra 55 Emiru Hadžihafizbegoviću poklonio ručni sat, što je glumca veoma obradovalo.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0