Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Predsjedništvo stranke: Bez HDZ-a BiH i HNS-a nema formiranja vlasti

14. јануар 2019. 15:53
91 0
Predsjedništvo stranke: Bez HDZ-a BiH i HNS-a nema formiranja vlasti

Predsjedništvo HDZ BiH je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru ponovilo kako se bez te stranke i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čović informirao je sudionike sjednice o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz HNS, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj tog naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

Kada su u pitanju pripreme za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabora.

Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se, kako se navodi u priopćenju, zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH.

HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, stoji u priopćenju.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0