Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Potvrđena optužnica u predmetu 'Kurir 2'

11. јуни 2018. 14:09
9 0
Potvrđena optužnica u predmetu 'Kurir 2'

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) potvrdio je optužnicu protiv šest osoba u predmetu "Kurir 2", koje se terete za nelegalne radnje i postupke kojima su izdejstvovane nezakonite presude pred Općinskim sudom Sarajevo (OSS), potvrđeno je Feni u KSS-u.

Optuženi su Ismet Hamzić, Mirsada Alić, Pero Vuković, Zaim Spahović, Tanja Jović i Milena Rajić, koji se terete da su kao organizirana grupa nezakonito knjižili nekretnine na području Kantona Sarajevo (KS). Inkriminacije se odnose na period od 2010. do 2016. godine.

Prema tužbenim navodima, Ismet Hamzić se tereti da je u svojstvu advokata izdejstvovao donošenje nezakonitih presuda za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama tako što su predmeti dodjeljivani sutkinji Mileni Rajić, koja je kršenjem zakona donosila presude u korist Hamzićevih klijenata.

Optuženi u tom predmetu terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi, a u slučaju sutkinje Rajić i za krivično djelo - kršenje zakona od sudije.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0