Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Pavić: Igračima je jasno šta se od njih očekuje, nadamo se Evropi

14. јануар 2019. 14:20
92 0
Pavić: Igračima je jasno šta se od njih očekuje, nadamo se Evropi

Fudbalski klub Željezničar počeo se pripremati za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pod vodstvom novog/starog trenera Amara Osima, koji je danas zvanično predstavljen javnosti.

Nakon jesenjag dijela sezone u kojem je Željezničar imao dosta neuspjeha, na prvom treningu pod vodstvom Osima nije bilo novih igrača. Trenirao je Srđan Stanić za kojeg se očekuje da će ponovo ubući plavi dres, a tu su bili još Kjosevski, Fejzić, Ćeman, Karavdić, Stevanović, A. Šehić, Pavić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Rodin, Zilić, Velić, Ćubara, Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Vranješ, Ramović, Dacić, Veselinović, Zec, E. Šehić, Zajmović, Žerić, Krpić i Zubanović.

Igrač Željezničara Antonio Pavić nakon treninga je istaknuo da je igračima jasno šta se od njih očekuje, te da Željezničar može samo biti bolji u drugom dijelu sezone.

- Željni smo treninga i dokazivanja. Trener nam je odmah objasnio šta od nas očekuje. Snijeg nas nije poremetio, odmah smo odradili dobar trening - izjavio je Pavić.

- Igrači su imali želju, od prvog do zadnjeg, ali splet okolnosti nam nije dozvolio da prekinemo negativnu seriju rezultata. Nadam se da će se to promijeniti i da ćemo uspjeti barem izboriti Evropu - rekao je fudbaler.

Amar Osim će pored uloge šefa stručnog štaba obavljati i dužnost sportskog direktora, a uprava će učiniti sve da bi ispunila njegove želje za dovođenjem ciljanih pojačanja.

Na klupu Željezničara Osim se vraća nakon pet godina i svom trećem trenerskom mandatu. Najtrofejniji trener u historiji kluba sa Grbavice u svom obraćanju naglasio je da je procjena kluba da sa sadašnjim igračkim kadrom "nije bio u stanju da iznese borbu za Evropu i zbog toga su napravljeni određeni raskidi ugovora".

- Nije postojao sklad između očekivanja i ulaganja u ekipu, sada ćemo se truditi da imamo funkcionalniju ekipu. Morat ćemo dovesti par igrača da bismo popravili brojno stanje ali i kvalitet. Praksu prelakog otpisivanja igrača treba prekinuti - kazao je Osim na današnjem predstavljanju.

Nakon današnjeg okupljanja, testiranja i ljekarskih pregleda, ekipa Željezničara će u Sarajevu trenirati narednih nekoliko dana, a zatim 18. januara putuje u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara.

Put u Antaliju na glavni dio priprema zakazan je za 1. februar, a "Plavi" će u Turskoj ostati do 12. februara. Željezničar će u pripremnom periodu odigrati četiri kontrolne utakmice, protiv Igmana iz Konjica (26. januara), Tuzla Cityja (29. januara), te ukrajinskih ekipa Vorskla Poltave (7.februara) i Oleksandriya (11. februara).

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0