Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Ospice u Dubrovniku: Još tri ili četiri osobe pod sumnjom

12. јуни 2018. 11:33
7 0
Ospice u Dubrovniku: Još tri ili četiri osobe pod sumnjom

Voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke Opće bolnice dr. Stjepan Đuričić izjavio je u utorak u Dubrovniku kako je potvrđeno dvanaest slučajeva ospica, a za još tri ili četiri se čeka potvrda, s tim da se broj mijenja iz sata u sat.

Svih dvanaestero oboljelih imali su stabilna klinička stanja, a dio ih je već otpušteno na kućnu njegu, potvrdio je Đuričić, a prenosi Hina.

"Blažeg su kliničkog tijeka, uzeti su im uzorci i bit će pušteni na kućnu njegu. Može se posumnjati na ospice kod svakoga tko za simptome ima frebilitet, kašalj, hunjavicu, crvenilo očiju, osip koji se širi iza ušiju, na čelu, po vratu preko trupa i ekstremiteta", izjavio je Đuričić.

"Kad posumnjate da imate ospice, preporuka je telefonski kontaktirati svog liječnika ili pedijatra i prenijeti mu svoja zapažanja, a da on da mišljenje ima li razloga za odlazak na Odjel infektologije. Tako će se smanjiti pritisak i gužva u čekaonicama ambulante primarne zaštite i Hitne pomoći", istaknuo je Đuričić.

Dodao je kako među stanovništvom nema panike, a da se oboljeli s blažom kliničkom slikom ne hospitaliziraju, već im se uzmu uzorci. Ako za to postoje uvjeti, ti su oboljeli u kućnoj izolaciji.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić istaknuo je kako je nužno daljnje procijepljivanje populacije, kako bi se širenje opcija zaustavilo.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0