Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Oduzeti rezani duhan i tekstil vrijedni 80.000 KM

10. октобар 2017. 11:30
9 0
Oduzeti rezani duhan i tekstil vrijedni 80.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području Tuzle te na putnom pravcu Bijeljina-Brčko, kao i Brčko-Orašje oduzeli veću količinu rezanog duhana i razne tekstilne robe, ukupne vrijednosti 80.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja i Grupe za istrage, Regionalni centar Tuzla, na osnovu višemjesečnog operativnog rada na područiju tog grada oduzeli veću količinu rezanog duhana.

Prilikom kontrole putničkog motornog vozila u vlasništvu Lj.M., otkrili su i oduzeli 149 kg sitno rezanog duhana bez zakonom propisanih akciznih markica.

Na osnovu operativnih saznanja, pripadnici Grupe za provođenje propisa Regionalnog centra Tuzla, su na putnim komunikacijama Bijeljina- Brčko i Brčko- Orašije otrkili i oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda. Radilo se o 1.266 komada tekstilnih proizvoda poznatih marki (Adidas, Nike) i 423 muške jakne, koje su stranog porijekla i bez propisane dokumentacije.

Prilikom poduzimanja mjera iz svojih nadležnosti korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je donirana Vlada SAD-a kroz programa EXBS.

Iz UIO je saopćeno da će protiv počinioca tih nezakonitih radnji biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0