Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Novozelanđanin uhapšen na sarajevskom aerodromu: U avion pokušao unijeti bajonete i municiju

13. јули 2017. 11:58
16 0
Novozelanđanin uhapšen na sarajevskom aerodromu: U avion pokušao unijeti bajonete i municiju

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Službe sigurnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, 12.7.2017. otkrili su 24 bajoneta, redenik za municiju 7.9 mm i sanduk za nošenje rezervne cijevi za puškomitraljez prilikom KDZ kontrole odvojenog prtljaga.

Oružje i vojna oprema pripadali su E.M.R.F. (1987.), državljaninu Novog Zelanda, koji je bio na letu za Dubai. Prema naredbi tužioca, lišen je slobode i protiv njega Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“. Državljanin Novog Zelanda predat je Tužilaštvu BiH.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad 13.7.2017. godine u mjestu Jagodina otkrili su osam ilegalnih migranata u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Višegrad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Nisu posjedovali identifikacione dokumente, a prilikom kontrole izjavili su da dolaze iz Afganistana. Ilegalni migranti bit će predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 12.7.2017. nisu dozvolili ulazak devetero državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul.

Službenici JGP-a Zvornik 12.7.2017. lišili su slobode B.P. (1961.), državljanina BiH i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0