Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Muniri Zildžić dvije i po godine zatvora za prevaru

12. октобар 2017. 08:21
5 0
Muniri Zildžić dvije i po godine zatvora za prevaru

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla za Muniru Zildžić iz Tuzle donio osuđujuću pravosnažnu presudu i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zbog produženog krivičnog djela prevara.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Muniri Zildžić se na teret stavilo da je od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 krivičnih djela prevare i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 84.000 KM. Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u pomenutom iznosu, saopćeno je iz Kantonalnog suda Tuzla.

U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila pomenute prevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice, kao i u dva slučaja lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci. Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protivpravnu imovinsku korist.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0