Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Muhović drugi, Čongo treći, Sarić peti na kvalifikacionom turniru za OI Tokyo 2020

09. октобар 2017. 16:34
8 0
Muhović drugi, Čongo treći, Sarić peti na kvalifikacionom turniru za OI Tokyo 2020

Takmičari Karate kluba "Champion" nastupali su proteklog vikenda u Salzburgu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2020, te ostvarili odlične rezultate.

Naime u konkurenciji 174 takmičara u kategoriji -84 kg, čak dvojica članova Karate kluba "Champion" domogli su se podijuma, te najavili da će biti izuzetno konkurentni kada je u pitanju nastup na OI Tokyo 2020.

Meris Muhović, je nakon 7 borbi osvojio srebrenu medalju, a u finalu je poražen od bivšeg svjetskog i evropskog prvaka, franzuca, Kenji Grilona. Do finala je pobjeđivao japanca Kai Kudo, austrijanca Thomas Reindl, švicarca Kol Kabashi, turčina Furkan Orogul i njegov sunarodnjaka Emre Cevahir.

Također u kategoriji -84 kg, Anes Čongo je osvojio bronzanu medalju. Za plasman u finale Anes Čongo je poražen upravo od Grillona, koji je pobjednik u ovoj kategoriji. Do polufinala, Anes je pobjedio švicarca Letić Iliju, nijemca Baun Marcela, francuza Abdesselem Farouka, kosovara Ajvazi Tahira. U meču za treće mjesto Anes Čongo pobijedio je azerbejdžanca Mamayev Aykhana.

Zapažene rezultate ostvarili su i ostali predstavnici Karate kluba "Champion", Edin Sarić koji je osvojio 5. mjesto u kategoriji +84 kg, te Ervin Galić koji je poražen u meču za plasman u polufinale kategoriji -67 kg.

Head coach Denis Muhović, istakao je da su takmičari u izvrsnoj formi, a posebno je zahvalan što u trenažnom procesu svojom stručnošću pomaže Pro Fit TIM koji je zadužen za kondicijsku pripremu takmičara, i Elit nutrition koji takmičare prati kada su u pitanju suplementi.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0