Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Marinović uoči meča s Portugalom: Dobar rad za dobar rezultat

09. октобар 2017. 15:04
11 0
Marinović uoči meča s Portugalom: Dobar rad za dobar rezultat

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godinu igra susret kvalifikacija protiv selekcije Portugala u osmoj grupi za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor Vinko Marinović rekao je kako je Portugal u vrhu evropskog fudbala, ali da se zbog dobrog rada bh. reprezentativci nadaju dobrom rezultatu, javlja Anadolu Agency (AA).

Marinović je naglasio kako će nogometaši uspjeti prenijeti trud s treninga na teren.

"Mislim da je Portugal najjača ekipa u našoj grupi i da su u vrhu evropskog fudbala. Oni su prošle godine ušli skoro u polufinale i nisu imali poraz. Kvalitetna su ekipa i ono što nas brine su igrači koji nisu sa nama, ali uspjeli smo ono što smo planirali, to smo odradili na treninzima i pokušat ćemo maksimalno da se spremimo. Nadam se da će igrači sutra to prenijeti na teren i dati svoj ogroman entuzijazam i vidjet ćemo šta će se desiti", rekao je Marinović.

Marinović je rekao kako je dobar posao odrađen na treninzima, iako nogometna U-21 selekcija nema širok izbor igrača.

"Portugal je kvalitetan u svim segmentima igre. Spremili smo se maksimalno i na nama je da vidimo koliko ćemo to ostvariti. Pokušat ćemo i mi igrati na kontranapade, a očekujem i da će biti dosta tih situacija, vježbali smo i radili na treninzima. Mi nemamo širok izbor igrača, ali bitno je da smo radili na treninzima", rekao je Marinović.

"U svlačionici je atmosfera na nivou, znamo ko nam dolazi, respektujemo Portugal, ali dolaze u našu 'avliju', i tu smo da ostvarimo naš maksimum i postignemo dobar rezultat", rekao je Čivić.

"Atmosfera u timu je dobra, tu smo već nekoliko dana, ja sam prvi put tu. Momci su korektni i fini prema ovim koji su došli prvi put. Portugal je jaka ekipa, moramo se boriti i trčati jako, da ostvarimo dobar rezultat. Nadam se da ću dobiti šansu da odigram i da je iskoristim najbolje što mogu", rekao je Mustedanagić.

Susret BiH - Portugal igra se u utorak, 10. oktobra sa početkom u 15:30 u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0