Zmijanjac: "BiH je moguća samo kako je dizajnirana u Dejtonu"

16. септембар 2014. 15:24

114 0

Zmijanjac: "BiH je moguća samo kako je dizajnirana u Dejtonu"

- Stranka pravedne politike će se zalagati se za uređenje BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i njenim ustavom, a u svakom slučaju onako kako se saglasno dogovore konstitutivni narodi, te za harmonične odnose sve dok zajednički život u BiH traje - rekao je Zmijanjac.

Dodao je da je ovim dokumentom BiH „dizajnirana kao konsocijativna demokratija, a na takvom političkom sistemu funkcionišu sve najrazvijenije zemlje svijeta, što dokazuje da je takvo uređenje i te kako moguće i funkcionalno“.

Zmijanjac je istakao da će se, ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH, boriti da zaštiti interese RS u Sarajevu i za vraćanje pozicije RS u ustavni položaj BiH .

- Ovoj zemlji su neophodne promjene, a njih može donijeti samo nova politička snaga koja je spremna da se bori i izbori sa problemima u kojima se nalazimo, nova snaga koja je spremna da sistem mijenja iz korijena - rekao je građanima Prijedora predsjednik SPP i kandidat za predsjednika RS Dragomir Jovičić.

Naglasio je da su ovi izbor veoma važni, jer se Republika Srpska nalazi pred geopolitičkim izazovom na koji će se uskoro morati dati konkretan odgovor, saopćeno je iz SPP-a.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...