YouTube u borbi protiv teorija zavjere

14. март 2018. 10:41

16 0

YouTube u borbi protiv teorija zavjere

YouTube će kroz nekoliko sedmica uz videozapise početi prikazivati tekstove s Wikipedije i drugih web stranica, pokušavajući na taj način suzbiti lažne vijesti i teorije zavjere, najavila je u utorak izvršna urednica tog servisa za objavljivanje videozapisa Susan Wojcicki.

Wojcicki je na konferenciji u Austinu u Teksasu prikazala model s "informacijskim znakovima", kojima će se predstaviti alternativna stajališta uz videozapise koji propituju znanost ili iznose teorije zavjere o događajima kao što je slijetanje na Mjesec.

Takve informacije prvo će se pojaviti na temama o kojima postoji značajan broj videozapisa. "Ljudi će i dalje moći gledati videozapise, ali će također imati pristup dodatnim informacijama, moći će kliknuti i vidjeti ih", rekla je Wojcicki.

Nakon poziva raznih političkih zastupnika i skupina za zaštitu medija da YouTube pomogne u zaustavljanju širenja prijevara i lažnih vijesti, lani je kompanija prilagodila svoje algoritme kako bi promovirala ono što naziva "autoritativnim izvorima".

Iako su na YouTubeu muzika i video igre mnogo popularniji, kompaniji je ove godine prioritet pronaći rješenje za kritike zbog objavljivanja lažnih vijesti i kvaziznanstvenih zapisa.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...