Vulin: Srbija ima šta da nauči, ali i šta da pokaže

14. мај 2018. 14:16

10 0

Vulin: Srbija ima šta da nauči, ali i šta da pokaže

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Briselu sa izvršnim direktorom Evropske odbrambene agencije (EDA) Horheom Domekom o unapređenju saradnje.

"Srbija ima šta da nauči, ali i šta da pokaže svojim evropskim partnerima", poručio je Vulin.

Vulin je tokom posjete sjedištu EDA u Briselu, sa Domekom razgovarao o saradnji Srbije i Evropske unije u oblasti odbrane i razmjeni iskustava.

"EDA jeste važan partner sa kojim razgovaramo i sarađujemo u oblasti vojne medicine, razminiranja neeksplodiranih sredstava, ali i za nas veoma važnoj obolast helikopterske obuke budući da dobijamo nove helikopterske sisteme kojima ojačavamo našu vojsku", izjavio je Vulin.

On je naglasio da je za Srbiju važna i pomoć EDA kada je u pitanju standardizacija i uključivanje prozvoda domaće odbrambene industrije u evropsko tržište municije.

"Nastavićemo saradnju i unaprediti je na obostranu korist. Srbija ima šta da naući, ali i šta da pokaže svojim evropskim partnerima", zaključio je Vulin.

Ministar Vulin je u Briselu naglasio da je Republika Srbija vojno neutralna zemlja i da kao takva može da sarađuje sa parnerima i na Istoku i na Zapadu.

Tokom posjete sagledani su rezultati dosadašnje saradnje i razmenjena mišljenja o političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Današnja posjeta delegacije Ministarstva odbrane je prva posjeta ministra odbrane sjedištu Evropske odbrambene agencije od uspostavljanja međusobne saradnje potpisivanjem Administrativnog ugovora 2013. godine.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...