Vujošević: Nama je svaka sledeća utakmica eliminaciona

11. новембар 2014. 12:10

111 0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je crno-belima svaka utakmica do kraja grupne faze Evrokupa eliminiaciona i da veruje da njegov tim može da pobedi Asesoft.

"Imali smo težak raspored, vezali smo tri gostovanja na četiri utakmice i bilo je izuzetno teško. Nisam pravio matematiku i ne želim kalkulacije, nama je svaka sledeća utakmica najvažnije i eliminaciona. Mogli smo da pobedimo u Volgogradu i Jerusalimu, ali nismo uspeli. Pritisak opterećuje, ali tako se ekipa čelici", rekao je Vujošević na konferecniji za medije u hali Pionir.

Asesoft je u pripremnom periodu pobedio srpskog šampiona sa 28 poena razlike - 87:59.

"Dolazi nam Asesoft, sa kojim smo igrali u pripremnom periodu i uverili se da imaju kvalitetan tim sa velikim finansijskim mogućnostima. Moraćemo da uložimo veliki napor kako bismo zabeležili pobedu", rekao je Vujošević.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog pravila ULEBA oko bodovanja, pošto je Partizan svrstan u četvrti šešir uoči takmičenja.

"To je neprirodan kirterijum ULEB-a i njihova podela bodova gde se isto vrednuju rezultati u Evrokupu i Evroligi", rekao je on.

Trener Partizana dodao je da Milan Mačan nije potpuno spreman, ali će najverovatnije biti u ekipi.

"Mačvan bi trebalo da bude u timu za meč protiv Asesofta, ali neće moći da pruži maksimum. Ima malu rupturu mišića koja je dosta duboka, to nije bol koji ukazuje na opasnost i može preko nje da se igra", rekao je Vujošević i dodao da jedva čeka povratak na teren kapitena Dragana Milosavljevića.

Bek Partizana Mihajlo Andrić istakao je da crno-beli moraju da dobiju ovaj meč ako žele da ostanu konkurentni.

"Očekuje nas dobar protivnik koji ima dosta stranaca. Partizan svaki meč ide na pobedu, prošao je krizan period i nadam se da ćemo zaigrati još bolje", rekao je Andrić.

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...