Velež uz veliku podršku navijača osvojio bod na Otoci

10. март 2018. 16:23

14 0

Velež uz veliku podršku navijača osvojio bod na Otoci

Nakon skoro četiri mjeseca pauze nastavilo se takmičenje u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, a odigrano je pet utakmica 16 kola.

Rođeni su bili nešto opasniji pred golom domaćina, ali u nekoliko navrata nisu uspjeli da matiraju Bandovića. Najbolju šansu ipak je imao Jusufbašić kada je u 87. minuti pogodio stativu i mreže su ostale mirovati.

Jesenji prvak gradačačka Zvijezda napravila je veliki preokret u finišu protiv Igmana, koji je golom Drljevića vodio, ali je Adžem dvije minute prije kraja poravnao, da bi Cvijanović u sudijskoj nadoknadi donio veliko slavlje Zmajevima.

Visočka Bosna na gostovanju u Orašju poklekla je na samom kraju, te je poražena uprkos vodstvu koje su imali. Iako su Labudovi poveli preko Mikića, u drugom poluvremenu uslijedio je veliki preokret Karioka koje su golovima Vile i Čabaravdića stigle do prednosti od 1:2, ali je Đurđević sa dva gola u 82. i 86. minuti kreirao još jedan veliki preokret.

Salihović je donio pobjedu Slavenu protiv Travnika, te je klub iz Živinica na dobrom putu da izbori opstanak. Golova nije bilo u duelu Bratstva i Rudara.

ORAŠJE: Orašje – Bosna 3:2 (Mikić 6’, Đurđević 81’, 86’ / Vila 63’, Čabaradvdić 68’ )

GRADAČAC: Zvijezda – Igman 2:1 (Adžem 88’, Cvijanović 90’ / Drljević 61’)

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...