U Sloveniji zabilježeni novi slučajevi ospica

13. јуни 2018. 11:46

16 0

U Sloveniji zabilježeni novi slučajevi ospica

U Sloveniji ovih dana bilježe nove slučajeve pojave ospica, a zdravstvene vlasti i dalje upozoravaju na problem pada procijepljenosti stanovništva kao osnovni uzrok nešto češće pojave te bolesti nego ranije.

Kako u srijedu javljaju mediji, nova tri slučaja ospica zabilježena su na području Maribora, a među oboljelima su liječnik i medicinska sestra.

Informaciju lista "Večer" potvrdili su i u nacionalnom zavodu za javno zdravlje, te ustvrdili da su tri nova slučaja vezana za krug ljudi koji su bili u kontaktu s 38-godišnjim muškarcem kod kojega je bolest dijagnosticirana nešto ranije, nakon što se vratio iz Srbije, gdje se pretpostavlja da je bio i zaražen.

Isti je muškarac kontaktom zarazio i 12-mjesečnu bebu koja se liječila prošli mjesec, te jednog 40-godišnjaka, piše mariborski list.

Prvi slučajevi oboljelih od ospica ove godine u Sloveniji su zabilježeni u siječnju, a po svim dosadašnjim informacijama prenositelji zaraze bile su osobe koje su prije toga boravile u inozemstvu gdje su se kako se pretpostavlja i zarazile, javila je Hina.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...