Sportski centar „Budućnost“

13. новембар 2013. 03:31

179 0

Porazgovarali smo malo sa Darijom, a kompletan intervju vam donosimo u daljem tekstu.

1. Za početak nam recite neke osnovne informacije o klubu, za neke, koji možda ne znaju?

- KK Budućnost nastao je 2006 godine. U to vrijeme u Bijeljini nije se vjerovalo "domaćim" igrači i osnivanje našeg kluba bio je odgovor na tu po meni pogrešnu politiku. Od samog početka postavili smo jasne ciljeve i sistem i danas kod nas trenira skoro 200 dječaka i djevojčica, mnogo igrača je otišlo u velike klubove.

- Zbog nedostatka termina u salama. Seniorski tim već drugu godinu trenira u Batkoviću. Odlučili smo se za taj korak i mislim da nismo pogrješili. To nam je bio san.

3. Dosta je talenata izašlo iz vašeg kluba, navedite neke, ajde da kažemo, najbolje, ali da ne uvrijedimo i druge...?

- Đorđe Mičić (1993,201 cm) otišao je u Olimpiju, najpametniji igrač koga sam trenirao. Na žalost u Olimpiji ga nisu ispoštovali. Šalić Đoko (1995, 210 cm) u naš klub je stigao sa nepunih 12 godina sa Sokoca. Preko Sparsa, stigao je do Partizana. Igrač sa najboljom psihom i ogromnim talentom, sve je ostvario svojim radom. Gajić Marica (1995.187 cm) iz našeg kluba prešla je u Celje (Slovenija). Jedna od najboljih mladih igračica Evrope, veliki borac i velika perspektiva. Sikiraš Negoš (1999, 204 cm) prešao je u Stella Azzurru iz Rima. Sa 12 godina u naš klub došao je sa Pala. Iskoristio je priliku i izborio se da ode u najbolji klub za mlade igrače u Italiji. Veliki borac. Simanić Boriša (199, 206 cm) došao u naš klub sa 12 godina iz Bratunca. Sigurno najveći talenat kojeg sam imao čast trenirati. Po mom mišljenju budući NBA igrač. Mislim da u Bijeljini nikada nije bio veći talenat. I ako ga je tražilo pola Evrope, odlučio se za Crvenu Zvezdu. Ovo su igrači koji su otišli iz BiH. Ostaje žal da su prerano otišli, ali naš klub im više nije mogao ponuditi.

4. Ove sezone se takmičite u Prvoj ligi RS, vaša neka očekivanja, jer ste ekipa sa dosta mladih igrača, ali nemojmo zaboraviti i ove starije: Savića, Kecmana, Kajmakovića…?

- U prvoj ligi primaran cilj je opstanak. Preko 18 godina imamo samo 3 igrača. Pred početak prvenstva ostali smo bez 2 bitna igrača, Milanovića i Savića. Kecmanu je potrebno utakmica, vjerujem u njega. Kajmaković od početka ima problema sa leđima, tako da je neizvjestan za sledeće utakmice. Još ni jednu utakmicu nismo odigrali kompletni.

- Trener sam preko 12 godina i moram reći da mi trenerski posao predstavlja zadovoljstvo. Raditi sa mladim ljudima nije lako ali je lijepo. Tako da sam imao sreće u životu da radim ono što volim.

- Naravno da pratim. Sve pohvale za rad, mada bih volio kad bi još više sporta bilo na vašoj stranici.

"Dariju se mozemo samo zahvaliti sto je izdvojio vrijeme za stranicu "Bijeljina"

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...