Silno želim da srušim Zvezdu!

13. новембар 2014. 10:48

36 0

Bivši košarkaš Partizana, a danas uzdanica Laboral Kuče, Davis Bertans, tvrdi da će učiniti sve kako bi u večerašnjem evroligaškom okršaju na pleća bacio starog rivala, Crvenu zvezdu.

- Posle tri sezone provedene u Partizanu, ova utakmica će svakako biti specijalna za mene. Sigurno da će zbog rivalstva koje vlada između Zvezde i Partizana, motiv za pobedom kod mene biti još izraženiji. Dok sam bio u Partizanu, često smo dolazili do pobeda u bitnim mečevima, a nadam se da će tako biti i sada.

Kako vam izgleda ekipa Zvezde u ovoj sezoni i da li mislite da može da prođe u Top 16?

- Zvezda ima bolji tim nego prošle godine i, sudeći prema razvoju situacije u našoj grupi, svako može da dobije svakoga i svi imaju šansu da prođu u Top 16. To se odnosi i na Zvezdu. Sigurno je da imaju bolje šanse nego prošle sezone da prođu u narednu fazu. "Crveno-beli" imaju odličnu ekipu, nekoliko igrača koji mogu da reše utakmicu, i veoma su opasan rival.

- S obzirom na to da igramo na domaćem terenu, mislim da smo mi favoriti, ali to ništa ne znači. Oni su veoma jaki, naročito na domaćem terenu, gde im je publika šesti igrač, ali pošto ovde neće imati podršku navijača mislim da mi imamo više šanse da dođemo do pobede.

- Naravno da mi nedostaju, tamo sam proveo sjajne skoro tri godine i nadam se da ću se jednog dana vratiti u Beograd.

- Najčešće se čujem sa Žofrijem Lovernjom i Leom Vestermanom, kao i sa još nekim igračima. Naravno svi imaju svoje obaveze, svako je otišao na svoju stranu i obaveze nam ne dozvoljavaju da to bude češće, ali svakako da nas povezuje divan period koji smo proveli u Partizanu.

Kako komentarišete neprijatan rastanak sa "crno-belima", odnosno sa nekadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem, koji je na temu vašeg odlaska rekao: "Neka deca su zahvalna, a neka nezahvalna. Jedni se zovu Lovernj, a drugi Bertans"?

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...