Sarajevski premijerligaši ne žele da plaćaju MUP-u za obezbjeđenje

03. април 2014. 20:46

168 0

Oni traže hitan sastanak sa predstavnicima MUP-a s ciljem nastavka pružanja usluga pripadnika policije sarajevskim fudbalskim klubovima, piše Radio Sarajevo.

Oni traže hitan sastanak sa predstavnicima MUP-a s ciljem nastavka pružanja usluga pripadnika policije sarajevskim fudbalskim klubovima, piše Radio Sarajevo.

Pismo, koje su potpisali Bisera Gracić (FK Olimpik), Dino Selimović (FK Sarajevo) i Mirsad Šiljak (FK Željezničar), prenosimo u cjelini.

Ovim putem vam se obraćamo u ime tri (3) sarajevska premijerligaška fudbalska kluba - FK Olimpic, FK Sarajevo i FK Željezničar, sa molbom za sastanak na temu obaveznih ugovora o produženju usluga Ministarstva Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i faktura MUP-a Kantona Sarajevo prema sva tri fudbalska kluba, a koji se tiču osiguravanja bezbjednosti prije, tokom i nakon fudbalskih utakmica u organizaciji ova tri kluba na području Kantona Sarajevo, u okviru N/FSBiH i UEFA takmičenja.

Cijeneći potrebu za pokrivanjem troškova angažmana policije, sva tri kluba su stajališta da se izmirenje predmetnih obaveza klubova prema MUP-u Kantona Sarajevo ne može finansirati iz klupskih budžeta, te da je potrebno naći drugo, trajno i sistemsko rješenje za pokrivanje tih troškova, uzimajući u obzir da se naši klubovi bave sportskom djelatnošću koja je po zakonu ocijenjena kao djelatnost od šireg društvenog značaja.

Ističemo i to da su klubovi registrovani kao udruženja i objektivno nismo u mogućnosti plaćati iznose koji nam se fakturišu, a posebno ako se uzme u obzir teška ekonomska i privredna situacija u našoj državi.

Očekujemo vaš skori poziv na sastanak i razgovor po ovom pitanju", stoji u pismu.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...