Rusi pomažu proračunu RS-a i šalju mazut

16. септембар 2014. 16:03

111 0

Rusi su danas stavili potpis na odluku VTB banke o povoljnom kreditu u visini od 76 milijuna eura za RS, na zahtjev najviših ruskih dužnosnika, saznaju "Nezavisne".

Ovo je, između ostalog, rezultat posjete Milorada Dodika, predsjednika RS-a, i Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS-a, u očekivanju sastanka sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije, koji je najavljen za danas u kasnim popodnevnim satima ili sutra.

Dogovoreno je i da Rusija donira mazut za cijelu grijnu sezonu u Banjoj Luci i Prijedoru, te svim institucijama koje se griju na mazut.

Podsjećamo, tijekom prvog dana posjete Moskvi potpisan je sporazum o direktnoj isporuci plina za RS bez posredovanja poduzeća "BH gas". U ime RS sporazum je potpisala Cvijanovićeva, a u ime ruske strane Aleksej Miler, direktor "Gazproma".

Dodik je naveo da se u Moskvi održava i Sajam hrane, tako da je i u okviru te manifestacije izaslanstva Srpske imala značajne susrete sa proizvođačima i trgovcima.

"Ono što je važno za poljoprivrednu proizvodnju, to je tržište. Tržište ovdje postoji. Trebamo sve da učinimo u Republici Srpskoj da osiguramo proizvođače i stabilne uvjete proizvodnje, a naravno kupac je već na neki način osiguran", naglasio je predsjednik Republike.

Prema njegovim riječima, na ruskom tržištu postoji potražnja za velikim količinama poljoprivrednih proizvoda, za koje postoje veliki proizvodni resursi u Srpskoj.

Dodik je dodao da će večeras u nastavku posjete Moskvi, biti održan ranije dogovoreni sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Извор: dnevnik.ba

У категорију паге

Loading...