Rukometaši Srbije, ipak, idu na SP u Katar?

08. новембар 2014. 10:59

165 0

Nemci su na mala vrata otišli u Katar, a to će da pođe za rukom još nekome. Kako prenosi Ahram Sport, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati odustali su od učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru! Bahreinci su ovu vest potvrdili IHF... Među kandidatima za zamenu nalazi se i Srbija!

Po svemu sudeći, zamene će da se traže u Evropi. Naime, pored Južne Koreje, koja je bila peta na Azijskim igrama, sledeća najbolje rangirana selekcija koja nije u sukobu sa Katarom je devetoplasirani Japan.

Posle odustajanja Australije, umesto koje je „vajld karta" poslata Nemcima, bunili su se Islanđani. Neko bi rekao s pravom, neko ne. Tek, tada je u obzir uzeta svetska rnag lista, na kojoj su „panceri" prvi. I nama bi ovaj kriterijum išao na ruku. Srbija je četvrta na rang listi IHF, ili prva posle onih koji su već obezbedili učešće na SP. Istina, Srbija deli mesto sa Mađarima, ali oni su joj se pridružili. Ako se traži samo jedan putnik, umesto Bahreina, eto Srba u Kataru.

Kada je u pitanju plasman sa poslednjeg Svetskog prvenstva u pitanju, ispred Srbije, koja je bila desetoplasirana, jedina selekcija koja nije izborila učešće na svetskoj smotri je Mađarska. U tom slučaju, Srbija bi, samo ukoliko se ispostavi da su i Emirati odustali, bila u Kataru.

- Ne radujem se što neko neće igrati na prvenstvu, jer to treba da je sportska stvar, takmičarska, izborena na terenu. Međutim, ako je već tako, naravno da ćemo da pratimo i pokušaćemo da mi budemo ti koji će da dobiju šansu. Možda je sportsko rešenje i nešto poput olimpijskih kvalifikacija, neki brzi, kvalifikacioni turnir. Ako su neki drugi oblici odlučivanja, apleujemo da to bude rang lista IHF - jasno je, za "Sport" rekao prvi čovek RSS, Velimir Marjanović.

To bi rukometnoj reprezentaciji Srbije najviše išlo na ruku, s obzirom na to da je „prva na listi čekanja".

- Tu se vidi ko su najveće sile svetskog rukometa - Nemačka, Danska, Rusija, Srbija. Videćemo. Pratićemo situaciju - zaključuje Marjanović.

Putnika za Katar IHF će da traži na sastanku, 21. novembra. U ovom trenutku, ako je na Evropi da da poslednjeg putnika, odlučivaće se između Srbije i Mađarske...

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...