Noć istraživača uskoro u Bijeljini

16. септембар 2014. 15:21

111 0

Pozivamo sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u ovom jedinstvenom događaju i da konkurišu sa zanimljivim sadržajima koje bi predstavili mnogobrojnoj publici.

Ove godine nas Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima. Pod sloganom ‘Putokaz za nauku’ usmjerićemo vas ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati kako se istraživanjem rađaju inovacijeNoć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 370 gradova u 32 evropske države. U Bosni i Hercegovini se održava po treći put i to u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.

Grad Bijeljina će biti pokrovitelj manifestacije, za događaj u Bijeljini.

Najzanimljivije, najedukativnije i inovativne prezentacije biće predstavljene na manifestaciji Noć istraživača koja će biti održana u petak, 26. septembra na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bjeljini od 18h do 23h. Više informacija o prijavi kandidata možete pronaći na sajtovima: www.spu.ba, www.nocistraživača.ba, ili putem broja telefona: 055 231 135.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...