Navijačka groznica potresa Hrvatsku

11. јули 2018. 14:57

10 0

Navijačka groznica potresa Hrvatsku

Centar Zagreba već je u popodnevnim satima prepun navijača koji očekuju prijenos večerašnje utakmice Hrvatska - Engleska.

Prodavači navijačkih rekvizita imaju značajnu zaradu od prodaje robe, posebno stranim turistima. Kažu da se najbolje prodaju dresovi s imenima Rakitića i Modrića, čija je cijena oko 20 eura.

U Zagreb su na glavni gradski trg utakmicu došli gledati trojica mladića s djevojkama iz australskog Melbournea čiji su roditelji porijeklom iz Hrvatske.

Obavezno im je fotografiranje ispod spomenika banu Jelačiću i hrvatski dresovi sa zastavom australskih navijača.

"Hrvatska reprezentacija je bolja od Engleske, možemo proći u finale", kaže Ivan iz Melbournea te prognozira pobjedu 2:1.

Očekuju prolaz Hrvatske u finale natjecanja, što bi nakon 1998. godine i osvojenog trećeg mjesta, bio historijski uspjeh hrvatske reprezentacije.

Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otputovali su redovnim letom u Moskvu na polufinalnu utakmicu Hrvatska - Engleska zajedno s 450 navijača za koje je na zagrebački aerodrom "Dr. Franjo Tuđman" sletio do sada najveći avion na redovnoj liniji.

Utakmicu će hrvatski državni čelnici u Moskvi gledati s oko 10.000 hrvatskih navijača koji će bodriti "vatrene" na putu do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv "gordog albiona".

Prijenos večerašnje utakmice na državnoj televiziji gledat će, očekuje se, preko dva miliona hrvatskih građana pred malim ekranima, a uz to će njih velik broj prijenos pratiti zajednički uz velike ekrane na gradskim trgovima.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...