Na ovo trebate obratiti pažnju ako mislite postati plavuša

16. септембар 2014. 15:21

88 0

Ambasadorica 'Wella Professionala', Jennifer J., izjavila je da je kod plavuša najbitnije da se ističu u masi i da su spremne na velike promjene, te dodaje: "Prelazak na uočljivu plavu boju kose ponekad privlači veliku pažnju, pa se obično radi o brzorastućem trendu."

Ambasadorica 'Wella Professionala', Jennifer J., izjavila je da je kod plavuša najbitnije da se ističu u masi i da su spremne na velike promjene, te dodaje: "Prelazak na uočljivu plavu boju kose ponekad privlači veliku pažnju, pa se obično radi o brzorastućem trendu."

Iako je puno jeftinije izbijeliti kosu u kućnoj radinosti, nikad nije vrijedno rizika. Naime, ako ne upotrijebite odgovarajući 'blajh' ili ga predugo držite na kosi, nepovratno ćete je uništiti, a i trebat će vam na kraju ionako posjet frizerskom salonu (ako želite izaći iz kuće imalo samouvjereno).

Prije ovako drastične promjene, svakako biste trebali razgovarati s frizerom u kojeg imate povjerenja. Iako možda znate što želite, on će vjerojatno znati što će izgledati dobro na vašem tonu i vrsti kose.

Jennifer J. savjetuje da pitate frizera koliko platinasti biste trebali biti, može li vaša kosa to podnijeti, koliko ćete često trebati bojati izrast i misli li on uopće da će vam dobro stajati nova boja.

Kako biste izbjegli depresiju nakon što vam frizer kaže da stil i boju koju ste vi zamislili nipošto ne bi preporučio, prije se dobro pogledajte u ogledalo. Jennifer J. kaže da ako imate tanku kosu, trebali biste vjerojatno ići u smjeru suprotnom od 'blajhanja', naime ono bi neminovno uzrokovalo lomljenje kose. Ako je vaša kosa pak obojana u crno, navodno nikad neće biti potpuno platinasta, nego će zadržati narančasti podton, koliko god hidrogena vi upotrijebili.

A također je bitna i boja tena, jer ako imate ružičasti podton, uz platinastu ćete djelovati još ružičastiji.

Kompletno odstranjivanje melanina s kose (pigmenta zbog kojeg ste brineta), nije jednostavan proces. Dapače, hidrogen, kojeg morate držati na kosi dok ona ne postigne željenu nijansu, ozbiljno će utjecati na vaše vlasi, koje će postati suhe, željeli mi to priznati ili ne.

I to nije nešto što će nestati za dan-dva, nego će biti takve sve dok u potpunosti opet ne izraste nova kosa.

Suha, 'izblajhana' kosa treba dodatnu njegu. I to puno nje. Nakon što postanete platinasta plavuša investirajte u dobar regenerator i masku za kosu. Suha kosa će u trenutku upiti hidratantne sastojke, dajući joj zdravi izgled dok se postepeno obnavlja.

"Morate potražiti sastojke kao što su keratin i ulja poput arganovog i bademovog", dodaje na kraju Jennifer J.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...