Markes najbrži u Valensiji

07. новембар 2014. 15:29

160 0

Šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes bio je najbrži na prvim treninzima pred poslednju trku sezone, Veliku nagradu Valensije.

Treće vreme tada imao je vozač Forvarda Aleš Espargaro, koji je bio desetinku i po iza Lorenca.

Prvi trening u Valensiji doneo je izjednačene rezultate, a osmorica vozača bila su unutar sekunde od Markesa. Iza najbolje trojice sledio je Dani Pedrosa na drugoj Repsol Hondi, ispred devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija, koji je bio skoro pola sekunde sporiji od Markesa.

Vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit bio je bolji od ostalih na šestom mestu, ispred Andree Dovicioza na Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Avintije Ektor Barberra, Pol Espargaro na drugoj Jamahi ekipe Teh 3 i test vozač Dukatija Mikele Piro.

Popodnevni trening bio je znatno ujednačeniji, a Markes je tada bio za desetinku brži od Dovicioza, koji je sedam hiljaditinki bio brži od starijeg Espargara, a deset od Lorenca. Vozač Dukatija Kal Kračlou imao je peto vreme, ispred Pedrose, Štefana Bradla na LCR Hondi, mlađeg Espargara, Smita i Rosija. ‘Doktor' je tada imao šest desetinki sporije vreme od Markesovog.

U Valensiji se prvi put od 2011. godine na stazi našao i Suzuki, koji se sledeće godine vraća u najjaču klasu. Francuz Randi de Punije imao je 16. vreme na prvom treningu, sa dve sekunde zaostatka u odnosu na Markesa. Tokom popodneva, De Punije je razliku smanjio na jednu sekundu i tri i po desetinke na 18. mestu.

Treći trening kraljevske klase vozi se u subotu od 9.55, četvrti je na programu u 13.30, a kvalifikacije od 14.10. Trka za Veliku nagradu Valensije, pred koju je jedina nedoumica ko će biti vicešampion, startuje u nedelju u 14 časova. Rosi i Lorenco se bore za titulu vicešampiona, a ‘Doktor' trenutno ima 12 bodova više od svog timskog kolege.

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...