Ivana Španović prva na svijetu!

11. јули 2014. 22:55

160 0

Rekorderka Srbije u skoku u dalj i bronzana sa šampionata svijeta u Moskvi prošle godine zaslužila je prvo mjesto na rang listi na osnovu postignutih rezultata na pet najboljih takmičenja u poslednjih godinu dana, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj i bronzana sa šampionata svijeta u Moskvi prošle godine zaslužila je prvo mjesto na rang listi na osnovu postignutih rezultata na pet najboljih takmičenja u poslednjih godinu dana, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

U obzir se uzima kategorija takmičenja, postignuti rezultat kao i plasman, i to je upravo razlika izmedju bodovanja Medjunarodne atletske federacije, koja računa samo jedan najbolji rezultat ostvaren u toku sezone.

- Ovaj ogroman uspjeh govori u prilog tome da je Ivana imala najviši nivo skokova na najvažnijim takmičenjima od svih skakačica udalj na svijetu. Mnogo bodova donela joj je i svjetska medalja u Moskvi, ti bodovi će se u avgustu brisati, ali s druge strane prvenstvo Evrope u Cirihu se održava u istom periodu, što je nova prilika za osvajanje dodatnih bodova - rekao je trener srpske rekorderke Goran Obradović.

On je naglasio da Španovićevoj sada predstoji kratak odmor, a potom pripremne za drugi dio sezone.

- Pripreme ćemo odraditi u Sloveniji i cilj je da zadržimo visoke pozicije na svim svjetskim rang listama. Želja svih nas je da Ivana preskoči tu magičnu granicu od sedam metara, ali iz mog trenerskog ugla, važnije od jedne sedmice jeste konstantnost rezultata na velikim daljinama, jer time gradimo put, ne za jednu, nego za mnogo skokova preko sedam metara.- istakao je Obradović.

On je dodao da "ni ta sedmica ništa ne garantuje, jer imamo dosta djevojaka koje su skakale preko sedam metara, ali nisu osvojile ni jednu medalju na velikim takmičenjima. Najvažnije je boriti se kada je najpotrebnije, a Ivana je umjetnik u tome, što je više puta pokazala, rekao je Obradović.

Ovo je prvi put da se ime srpskog atletičara nađe na prvoj poziciji ove rang liste, a do sada najbliži tome bili su Biljana Topić u troskoku (5. mjesto), Dragutin Topić u skoku u vis, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Emir Bekrić na 400 prepobe i Mihail Dudaš u višeboju (svi 7.mjesto), Dragan Periić u bacanju kugle (8.mjesto) i Dragana Tomašević u bacanju diska (9.mjesto).

Španovićeva je poslijeistorijske bronze za Srbiju na šampionatima svijeta prošle godine u Moskvi, u martu ove godine osvojila i bronzano odličje na prvebstvu svijeta u dvorani u poljskom Sopotu.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...