Hrana u borbi protiv raka

15. септембар 2014. 21:31

111 0

Prije svega trebali biste smanjiti unos rafiniranog šećera koji pospješuje rast stanica raka preko inzulina. Zatim, smanjite unos omega 6 masnih kiselina koje unosite margarinom i životinjskim mastima.

Prehrana čovjeka koji boluje od ove teške bolesti trebala bi da bude puna povrća koje je začinjeno biljnim maslacem ili lanenim uljem. Ukoliko želite možete sve da začinite začinskim biljem.

Kurkuma se pokazala kao jedan od boljih začina u borbi protiv raka. Kurkumu možete da dodajete jelima sa povrćem, da je koristite kao začin za salatu ili da začinite supu sa njom.

Brokule i ostale cvjetače spriječavaju razvoj stanica.. Nemojte ih kuhati, nego ih samo malo obarite ili ih skuhajte u njihovoj pari. Možete ih prepržiti na malo maslinovog ulja.

Trebali biste da koristite soju, a izbacite klasično mlijeko i mliječne proizvode. Uzimajte i gljive i začine poput majčine dušice, origana i bosiljka. Pokušajte unijeti u organizam što više omega 3 masnih kiselina koje ćete najlakše unijeti ako jedete masnu ribu.

Što se tiče voća odaberite jagode, maline, borvnice, kupinu i brusnicu. Možete također da uzimate i voće koje je bogato vitaminom C, a to su narandže, limun i grejpfurt.

Dopušteno vam je popiti malo crnog vina i možete da pojedete i koju kockicu tamne čokolade. Redovno pijte i zeleni čaj.

Ova vrsta prehrane osim što vam može pomoći da pobijedite rak, može vam pomoći i u preventivi protiv raka.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...