FOTO: Tokom protesta u Gazi ubijeno najmanje 18 Palestinaca

14. мај 2018. 11:34

30 0

FOTO: Tokom protesta u Gazi ubijeno najmanje 18 Palestinaca

Izraelski vojnici usmrtili su 18 Palestinaca tokom demonstracija na granici Gaze organiziranim u znak protesta zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je kako je 18 Palestinaca ubijeno na demonstracijama organiziranim u Pojasu Gaze.

U ranijem saopćenju Crvenog polumjeseca Palestine navodi se kako je ranjeno 390 Palestinaca, od toga 253 bojevom municijom.

”Anas Hemdan Qadih, (21) ubijen je na istoku grada Khan Yunis, a Mosaab Abu Leila (29) na istoku grada Jabalia, na sjeveru pojasa Gaze”, rekao je prethodno Ashraf al-Qidra, glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi.

Pojedini Palestinci podigli su šatore na granici Gaze i Izraela kako bi protestovali protiv preseljenja ambasade SAD-a iz Tel Aviva u Jerusalem i podsjetili na Nakbu.

Na današnji dan 1948. godine na okupiranoj palestinskoj zemlji proglašena je nezavisnost Izraela. Tako je počeo veliki progon Palestinaca koji se obilježava svakog 15. maja kao Nakba ili Velika katastrofa.

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...