Fetel: Pomišljao sam na povlačenje

13. новембар 2014. 12:24

38 0

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel priznao je da je razmišljao o povlačenju iz Formule 1 ove sezone posle prelaska na hibridne V6 motore.

Međutim, Fetel je odlučio da ostane u Formuli 1, zbog malog broja alternativnih opcija, ali i dalje veruje da je to najjači šampionat u auto-moto sportu, uprkos promeni motora.

"Naravno, razmišljate o svemu, pa i povlačenju. Odjednom nemate dva cilindra, vi niste ti koji restartuju bolid, već to radi kompjuter, i onda se zapitate: ‘kakve ovo ima veze sa trkanjem'. Ali, šta je alternativa? Bolidi su postali sporiji, ali su i dalje najbrži na svetu", naglasio je Fetel.

Iako nije napustio Formulu 1, Nemac se ipak odlučio za promenu, pošto će napustiti Red Bul na kraju sezone. Izvesno je da ide u Ferari, a očekuje se da će to zvanično biti potvrđeno sledeće nedelje.

"Nadam se da ću uskoro objaviti planove, ali u ovom trenutku moramo da budemo strpljivi. Svestan sam da me čeka težak zadatak, biće mi potrebno vreme, posebno jer Mercedes ima veliku prednost. Ali, da nisam ubeđen da mogu da budem uspešan tamo, ne bih se ni usudio da napravim ovaj korak", istakao je Fetel.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se Velikom nagradom Abu Dabija 23. novembra.

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...