Federer preko Istomina lagano do drugog kola Australian Opena

14. јануар 2019. 13:32

51 0

Federer preko Istomina lagano do drugog kola Australian Opena

Kompletiran je program prvog dana uvodnog Grand Slam turnira u sezoni, Australian Opena, a uzbudljiv dan zatvorili su Roger Federer i Andy Murray svojim mečevima.

Bosna i Hercegovina je već nakon prvog dana ostala bez obojice predstavnika, jer su Damir Džumhur i Mirza Bašić poraženi u prvom kolu.

Roger Federer nije imao nikakvih problema protiv Denisa Istomina, te je rezultatom 3:0 prošao u drugo kolo. Konačan rezultat bio je po setovima 6:3, 6:4 i 6:4.

Ovo bi mogao biti jedan od najtužnijih dana za svijet sporta. Član ‘velike četvorke’, Andy Murray, vjerovatno je odigrao svoj posljednji profesionalni meč.

Kako je to i najavio u suzama pred Australian Open, Murray će vjerovatno okončati odličnu karijeru nakon Melburna, a djeluje da je, na koncu, mogao i morao više, da se povreda nije ukazala.

Za kraj je ponudio sjajan duel sa Robertom Bautista-Agutom, ali je Španac na kraju bio bolji rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 6:4, 6:7, 6:7 i 6:2.

Istovremeno, Marin Čilić nije imao većih problema protiv australskog tenisera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Bernarda Tomića, te je rezultatom 3:0 prošao dalje (6:2, 6:4 i 7:6).

Извор: 24sata.info

У категорију паге

Loading...