Dodijeljene nagrade za najljepša pisma

16. септембар 2014. 13:37

135 0

U Mostaru su danas dodijeljene nagrade 43. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade prvoplasiranoj Nataši Milošević iz ovog grada, drugoplasiranom Omaru Krupiću iz Sanskog Mosta i trećeplasiranom Andreju Koziću iz Banje Luke.

Najljepši rad BiH nagrađen je sa 500 KM, drugi sa 300 KM, a trećeplasirani rad sa 200 KM. Osim novčanih nagrada, prva tri autora dobila su tablet, kao i albume sa poštanskim markama sva tri poštanska operatera, dok su njihovi nastavnici, osim utješnih nagrada, dobili po 100 KM.

Rad Nataše Milošević o temi "Napiši pismo i opiši kako glazba utječe na naše živote" bio je najbolji od 1.082 pisma koja su pristigla na adrese poštanskih operatera u BiH, a isti rad pobijedio je i na svjetskom takmičenju u pisanju pisama.

Nagrade su uručili direktor Hrvatske Pošte Mostar Sanja Sabljić, izvršni direktor za marketing u "Poštama Srpske" Branko Lepir i direktor "Bh pošte" iz Sarajeva Mujo Butković, a dodjeli nagrada nazočili su i ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić i gradonačelnik Mostara LJubo Bešlić. Ovo međunarodno takmičenje od 1971. godine organiziraju Svjetski poštanski savez i UNESKO da bi podstakli razvijanje umijeća pisanja pisama, a na njemu su do sada sudjelovali milijuni mladih uzrasta do 15 godina.

Извор: dnevnik.ba

У категорију паге

Loading...