Džek Trbosjek bio poljski imigrant Kosminski

07. септембар 2014. 20:32

133 0

Misterija duga više od 100 godina - ko je bio Džek Trbosjek, otkrivena je uz pomoć DNK analize.

Rezultat kaže da je višestruki londonski ubica žena iz 1888. bio poljski imigrant Aron Kosminski.

Renomirani DNK stručnjak tvrdi da je poljski imigrant Aaron Kosminski - koji je i bio jedan od šestorice ključnih osumnjičenih u toj istorijskoj misteriji, zapravo - pravi serijski ubica, piše Dejli mejl.

Mračne teorije mučile su javnost i istražne organe o monstruoznim zločinima počinjenim u istočnom Londonu, koji su mnogo godina kasnije postali tema mnogih filmova, ali pravog odgovora nije bilo 126 godina.

U otkriću identiteta ubice presudna je bila DNK analiza šala ponađenog pored tijela jedne od žrtava Ketrin Edovers. Britanska štampa navodi da je sada taj šal analizirao Jari Louhelejnen, koji se bavi istorijskim zločinima. On je koristio sofisticiranu metodu forenzičke tehnike i utvrdio da šal sadrži DNK žrtve, ali i ubice.

Džek Trbosjek je ubijao uglavnom žene prostitutke po najzabačenijim dijelovima Londona i to na vrlo svirep način - prvo bi im presjekao grlo, a potom osakatio njihova tijela.

Istraga je obuhvatila 100 osoba, među kojima su bili osumnjičeni čak i članovi kraljevske porodice, na primjer princ Albert Viktor, doktor kraljice Viktorije, ali i čuveni slikari i umjetnici tog vremena.

Извор: cafe.ba

У категорију паге

Loading...