BATE nije Zvezda, ali su plate redovne

11. новембар 2014. 11:30

91 0

Preko trnja do Lige šampiona. Defanzivac BATE Borisova Filip Mladenović pre godinu dana nije ni sanjao da će ove jeseni igrati u Ligi šampiona. Crvena zvezda se krajem prošle godine olako odrekla levog beka koji je za manje od sedam meseci postao nezamenjiv šraf u beloruskoj ekipi.

Srpski internacionalac je priznao da se ni sam nije nadao ovako uspešnom početku u novoj sredini.

Defanzivac tima iz Borisova je naglasio da su uslovi u beloruskom klubu višestruko bolji od onih na koje je navikao dok je igrao za srpske ekipe.

- BATE je izuzetno ozbiljan klub. Od kada ih je sredinom devedesetih osnovao, Anatoli Kapski je uložio ogromna sredstva u ekipu. Plata je ovde redovna i to pitanje se i ne postavlja. Borisov je malo mesto, zbog čega klub svim igračima omogućava da žive u Minsku, koji je udaljen na približno sat vremena vožnje. Letos su otvorili novi stadion "Borisov arenu". Glavni i pomoćni tereni su fantastični, cela infrastruktura na stadionu i oko njega jasno pokazuje da se radi o velikom i ozbiljnom kolektivu. Atmosfera nije kao u Srbiji i Zvezdi, ali su svakako za veliko poštovanje i rezultati koje BATE pravi i infrastruktura koju ima - objasnio je Mladenović.

Beloruska ekipa je redovnim igranjem u Ligi šampiona postavila visoke standarde.

- Prošle godine nisu ušli u Ligu šampiona zbog čega je ekipi to ove sezone bilo postavljeno kao imperativ. Sada je cilj da se osvoji treće mesto u grupi i takmičenje na proleće nastavi u Ligi Evrope. Neće biti katastrofa ako se to ne uradi ove godine, ali uprava kluba ima jasan cilj da već od sledeće sezone konstantno čeka proleće u Evropi - zaključio je Filip Mladenović.

Извор: pressrs.ba

У категорију паге

Loading...