Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Larisa Cerić sportistkinja godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

06. децембар 2017. 20:25
16 0
Larisa Cerić sportistkinja godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

Larisa Cerić je proglašena za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Cerić je kao najbolja sportistkinja u ženskoj konkurenciji u finalnom izboru pobijedila Miralema Pjanića, najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji.

Cerić je ove godine napravila velike uspjehe, zauzima drugo mjesto na svjetskoj ranking listi judašica, a kao šlag na tortu došla je srebrna medalja u novembru na Svjetskom prvenstvu u Open kategoriji koje se održalo u Maroku.

Naša najbolja judašica je na taj način ostvarila najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim individualnim sportovima ikada i sasvim zasluženo joj je pripala titula najbolje u našoj zemlji.

Sedmi po redu izbor najboljih održao se u prostorijama Olimpijskog muzeja u Zetri, a dodijeljeno je ukupno 17 nagrada.

Najuspješniji sportski klub je Odbojkaški klub Mladost Brčko, a za najuspješniju reprezentaciju izabrana je košarkaška reprezentacija BiH.

Nagrade za najbolje mlade sportiste su dobili Aleksandra Samardžić (judo) i Hamza Čajić (karate), a za najuspješnijeg trenera izabran je Branislav Crnogorac (judo).

Posebne nagrade za istaknuti sportski rezultat dobili su Edin Džeko (nogomet), Damir Džumhur (tenis), Sani Čampara (košarka) i Anđela Samardžić (judo).

Такође, прочитајте: Sud BiH: Draganu Janjiću sedam godina za silovanje

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0