Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Kolinda Grabar-Kitarović sutra u posjetu Turskoj

15. јануар 2019. 13:42
280 0

Na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će 16. siječnja 2019. godine u uzvratnom, državnom posjetu Republici Turskoj.

Ured predsjednice Republike Hrvatske najavio je kako će državni posjet Republici Turskoj predsjednica Grabar-Kitarović započeti polaganjem vijenca na grobnicu Mustafe Kemala Ataturka te radnim sastankom u Parlamentu Republike Turske.

Ceremonijom svečanog dočeka u Uredu predsjednika Republike Turske započet će susret predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, nakon kojeg će uslijediti tete-a-tete susret dvoje predsjednika te bilateralni sastanak izaslanstva Republike Hrvatske i Republike Turske, priopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

Najavljeno je kako će se u nazočnosti dvoje predsjednika potpisati Program suradnje u području kulture i umjetnosti 2019. - 2021. i Protokol suradnje u okviru Projekta Islamskog kulturnog centra u Sisku između Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) i Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Nakon potpisivanja dokumenta predviđene su izjave predsjednika Erdogana i predsjednice Grabar-Kitarović.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0