Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Igrač na igrača, ko je bolji Hrvati ili Englezi

11. јули 2018. 13:48
9 0
Igrač na igrača, ko je bolji Hrvati ili Englezi

Hrvatska ima iskusniju, a Engleska mlađu momčad. "Vatreni" su osvojili više Liga prvaka i trofeja, 13 ih je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazilu, a kod Engleza samo petorica, no "Gordi Albion" je na SP-u u Rusiji efikasniji, ima više kornera i manje žutih kartona.

Prosjek godina u hrvatskim redovima je 29.1, a kod suparnika 25.7 i oni su druga najmlađa momčad na turniru. Svi hrvatski igrači zajedno imaju 957 nastupa u dresu reprezentacije, dok Englezi imaju gotovo dvostruko manje, 552 nastupa.

Hrvatska u svojim redovima ima petoricu igrača s 50 i više nastupa u dresu 'Vatrenih', a kod Engleza je samo Gary Cahill prebacio brojku 50. Trenutačno je na 61 nastupu.

Hrvatski igrači imaju čak devet Liga prvaka - Modrić je četiri puta slavio u LP, Mateo Kovačić tri puta, a Ivan Rakitić i Marijo Mandžukić po jednom, dok je kod Engleza najprestižnije europsko klupsko natjecanje osvojio samo Cahill, prenosi Hina.

Hrvatski reprezentativci su ove sezone osvojili 14 trofeja, a engleski samo četiri. "Vatreni" u svojim redovima imaju i pet igrača koji su za reprezentaciju zabili najmanje deset golova, a Englezi samo dvojicu.

U hrvatskom taboru 13 igrača je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazili, dok kod Engleza čak 18 igrača prvi put nastupa na World Cupu, a samo su dvojica zaigrala u Brazilu - Raheem Sterling i Jordan Henderson.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0