Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Ibrahimović: Želimo trofej, idemo na pobjedu

10. новембар 2018. 15:58
17 0
Ibrahimović: Želimo trofej, idemo na pobjedu

U finalu Kupa Federacije BiH za odbojkašice, sutra će se u Gradačcu sastati Kula Gradačac i tuzlanska Sloboda. Ove dvije ekipe plasmanom u finale osigurale su nastup na završnicu Kupa BiH.

Zanimljivo je da su se u posljednje četiri godine svaki put u finalu Kupa Federacije našle odbojkašice iz Gradačca i Tuzle. U prethodne tri sezone dva puta je trofej pripao Kuli Gradačac, dok su Tuzlanke slavile prije dvije godine.

- Idemo u Gradačac da se nadigravamo. Radi se o viceprvakinjama BiH iz prošle sezone. Kula je ove sezone jednom pokazala snagu protiv nas, pobijedivši nas u 1. kolu prvenstva u Tuzli 3:2. U toj utakmici dokazali smo da im možemo parirati. Sada nam je za pobjedu potrebno da naše djevojke imaju „svoj dan“. S obzirom na to da smo osigurali nastup na završnom turniru Kupa BiH, u Gradačac idemo potpuno rasterećeno – kaže u razgovoru za Fenu trener Slobode Armin Dervišević.

Među odbojkašicama Slobode vlada iznimno raspoloženje pred finale s Kulom Gradačac. Gotovo da je zaboravljen poraz u prvenstvu, pa se razmišlja samo o sutrašnjem duelu s jednom od najboljih ekipa u BiH.

- Svi treninzi ove sedmice bili su podređeni taktici za utakmicu koja slijedi. Ekipa Kule veoma je kvalitetna, ali nedavno u Mejdanu pokazale smo da se s njima možemo ravnopravno nositi. Spremne smo i posebno motivisane za ovu utakmicu s obzirom na to da smo u Mejdanu nesretno izgubile s 3:2. Stoga, želimo taj trofej i idemo na pobjedu – izavila je za Fenu iskusna Belma Ibrahimović.

Finalna utakmica Kupa FBiH Kula Gradačac – Sloboda igra se sutra od 18.00 sati.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0