Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Helsinški odbor: NSRS treba upoznati javnost s razlozima okupljanja pripadnika Srbske časti

14. јануар 2018. 14:35
14 0
Helsinški odbor: NSRS treba upoznati javnost s razlozima okupljanja pripadnika Srbske časti

Helsinški odbor za ljudska prava izrazio je najdublju zabrinutost zbog okupljanja pripadnika organizacije "Srbska čast" i podmlatka Veterana RS "Powers" u sali za sjednice Narodne skupštine RS, s kontroverznim porukama i nejasnim ciljevima.

"Pozivamo najviše predstavnike Narodne Skupštine RS da informišu javnost i objasne razloge okupljanja ovih organizacija u najvišem zakonodavnom organu RS. Uvjereni smo da su predstavnici vlasti u RS svjesni osjetljivosti i rizika ovakvih postupaka u postkonfliktnom društvu, koje sa sobom nosi nerazriješene, tragične terete nedavne prošlosti", navode iz Helsinškog odbora.

Odbor smatra neophodnim da javnost bude upoznata s potpunom pozadinom ovog okupljanja, te učešćem pojedinaca iz vrha vlasti u organizovanju ovog događaja, a u cilju sprečavanja izazivanja nepovjerenja u institucije RS, širenja glasina i nesigurnosti.

"Uvjereni smo da ovakvi događaji ne doprinose izgradnji mira, stabilnosti i međuetničkog i međureligijskog povjerenja u BiH", naveli su iz Odbora.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0