Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

FOTO: Zlatko Lagumdžija obavio mali hadž, ali ne o svom trošku

13. јануар 2018. 15:22
12 0
FOTO: Zlatko Lagumdžija obavio mali hadž, ali ne o svom trošku

Lagumdžija je ovu dužnost obavio u augustu 2012. godine kada je boravio u službenoj posjeti Saudijskoj Arabiji gdje je prisustvovao vanrednom summitu Organizacije islamskih zemalja.

Iako se tokom četvorogodišnjeg manadata na mjestu ministra vanjskih poslova BiH špekuliralo da je Zlatko Lagumdžija tokom jedne posjete Saudijskoj Arabiji obavio hadž, svetu dužnosti svakog muslimana, do danas to nikada nije potvrđeno. Međutim, Slobodna Bosna je juče objavila ekskluzivne fotografije bivšeg predsjednika SDP-a BiH s hodočašća 2012. godine.

Na fotografijama starim skoro šest godina, koje su prenijeli i drugi mediji, vidi se Lagumdžija, koji je uz prisustvo ličnog osiguranja, ali i saudijskih policajaca obavio 'mali hadž', odnosno umru, koja se obavlja u drugom periodu godine a ne tokom hadžijskog Bajrama.

Prema pisanju Slobodne Bosne, Lagumdžija je ovu dužnost obavio u augustu 2012. godine kada je boravio u službenoj posjeti Saudijskoj Arabiji gdje je prisustvovao vanrednom summitu Organizacije islamskih zemalja (OIC).

Inače, za ovo Lagumdžijino putovanje u Saudijsku Arabiju u to vrijeme vezivao se i jedan skandal: Lagumdžija je sa suradnicima na summit OIC-a putovao privatnim avionom u vlasništvo Fahrudina Radončića, a let je plaćen državnim novcem, podsjeća SB.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0