Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

FK Sarajevo potpisao prve profesionalne ugovore s četiri juniora

12. јуни 2018. 13:36
10 0
FK Sarajevo potpisao prve profesionalne ugovore s četiri juniora

Fudbalski klub Sarajevo danas je na pres-konferenciji predstavio četvoricu mladih igrača iz juniorskog pogona kluba, koji su potpisali prve profesionalne ugovore.

Ugovore s "Bordo" timom potpisali su Ševkija Resić, Dino Islamović, Numan Kurdić i Hamza Bešić, igrači koji su stasali u omladinskoj Akademiji kluba.

Koordinator za sportski segment u FK Sarajevo Emir Hadžić kazao je da je prelazak mladih igrača u seniorski tim dokaz kvalitetnog rada u Akademiji, o čemi svjedoči osvajanje prvog mjesta prije nekoliko dana na jakom međunarodnom turniru na Zlatiboru.

- Odlučili smo da se fokusiramo što više na Akademiju. Jedan od tih razloga i jeste potpis današnjih igrača. U narednim danima će biti još potpisa sa mladim igračima. Želimo dati momcima podstrek za daljni rad, a ovi što nisu potpisali želimo im reći da se još bore. U narednim danima bi mogli ozvaničiti saradnje sa još nekim juniorima, među kojima su Dervišagić i Salčin. Igrači su preporučeni od šefa Akademije i trenera Dženana Uščuplića - rekao je Hadžić.

Resić, Islamović i Kurdić su potpisali ugovore na tri, a Bešić na pet godina.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0